Kirkeskibet Arken

Kirkeskibet ArkenEt kirkeskib er en skibsmodel i en kirke og ofte er det en gave. Når der i mange danske kirker hænger et skib, kan det skyldes flere ting. Dels er det fordi Danmark er en gammel søfartsnation. Når sømænd var i havsnød, bad de tit til Gud om hjælp. Nogen af dem lovede Gud, at hvis Han reddede dem – så ville de give et skib til deres lokale kirke som tak for redningen.
Et kirkeskib er også en påmindelse om, at vi er på rejse gennem livet – fra fødsel til død.

Rasmus A. Nielsen, Sjællændergaarden, fik sin farbror skibsbygger Jens Christensen Nielsen, Marstal til at lave et kirkeskib. Forhenværende Kaptain Hans Hoy lavede rigningen. Byggeriet stod på fra 1927 – 29. da det var færdigt blev det sejlet over til Fjellebroen hvor Rasmus A. Nielsen hentede det og kørte det hjem til Sjællændergaarden. Her færdiggjorde de to skibsbyggere det.

Skibet fik navnet ARKEN, det er en 4 mastet bark. Det er spant bygget. Det blev hængt op i Aastrup Kirke i juli 1929 I Menighedsrådets protokol står der: Gårdejer Rasmus A. Nielsen og hustru har skænket Kirken et skib, en fire mastet bark, hvilken gave menighedsrådet modtager med tak og foranstalter ophængt i Kirken.

Kirkeskibet Arken har flere gange været ”hjemme” på Sjællændergaarden og blevet renset og pudset op af Chr. Dan Nielsen og hans sønner Jørgen og Knud. Kan ses på arkiv.dk

Aastruparkiv.dk, 2018